HAPPYDERMIS

Tavaszi bőrápolás tévhitek nélkül!

Tippek a sikeres tavaszi arcmegújításhoz!

2015. március 18. - Happydermis

 wintertospringroutine.jpg

 

Régóta várjuk, és most már nagyon közeleg a tavasz. Az első melegebb és napsütötte napokat követően látva a természet feléledését, megállíthatatlan a belső indíttatás, hogy lélek mellett testet, legfőképpen az arcot is ujjáélesszük a hosszú tél után.

De mi is a szakmailag megfelelő ilyenkor arcunknak? Hogyan válasszunk a végtelen ötletek tárházából, ami a médiában fellelhető ilyenkor a témában? Mivel teszünk rosszat arcunknak, amit nem is gondolnánk?

Íme pár jó tanács a leggyakoribb tévhiteket eloszlatására.  

  1. A szolárium nem készíti fel a tavaszra, illetve az erősebb napsütésre a bőrt, az arcot! Semmi jelentősége nincsen annak, hogy „előszoláriumozzuk-e bőrünket” a napfényes hónapok előtt!
  2. Tavasszal is kell már fényvédő az arcra! Bár az UV-index, azaz a napfény UV erőssége még nem kritikus ilyenkor, az arcot érő UVA és UVB fény már jelentős roncsolásra képes a bőr sejtjeiben. Főleg igaz ez a gyermekek és nagyon világos, fényérzékeny bőrűekre, illetve azokra, akik fényérzékenyítő gyógyszert szednek.
  3. Kozmetikum váltás! Óvatosan! Ha csak az otthoni házi-drogériánk egy régebbi darabját vennénk elő a tavasz beköszöntével, ne felejtsük el ellenőrizni a lejárati dátumát, illetve ellenőrizzük a termék minőségét, mielőtt az arcunkra kenjük! Amennyiben új terméket vásárolunk, tavasztól fontos a készítmény megfelelő minőségű fényvédő tartalmának ellenőrzése!
  4. Ésszerűtlen házi arcmaszkok. A tojástól a túróig az élelmiszerboltok és zöldséges portékák szinte teljes arzenálja szerepel a javasolt házi arcmaszkok között. Ezekkel több bajt is okozhatunk arcunknak: 

     

    -egyes növények nagyon irritálhatják a tél során kiszáradt, érzékeny bőrt, ami komoly, akár orvosi kezelés szükségességét is igénylő ekzémát okozhat!

    -vannak olyan növények, melyek felrakása után fokozódhat a bőr fényérzékenysége: azaz kis fény hatására is súlyos napégés következhet be!

    -számos növény, vagy egyéb élelmiszer okozhat kontakt allergiát az arra érzékeny egyéneken, azaz a bőrrel érintkezésbe kerülve súlyos kiütéseket okozhat!

    -zsíros élelmiszerek a faggyúmirigyek elzáródását, illetve pattanások kialakulását okozhatják!

  5. Már ne halogassuk a drasztikusabb, valóban bőrmegújító kezeléseket! Számos kezelés azáltal nyújt bőrmegújítást, és valóban látványos eredményt, hogy a bőr legfelső rétegének lehámlását okozza, ami aztán a regenerálódási időszakban a bőr alsóbb rétegeiből újraépül. Ezek a kezelések azonban komoly mellékhatásokkal járhatnak, ha a kezelést követő regenerálódási időszakban napfény éri a kezelt területet fényvédelem nélkül. Ezért szakmailag az ilyen kezeléseket (középmély kémiai hámlasztás, lézeres bőrmegújítás, stb.) általában télen, illetve esetleg tavaszba nyúlóan végezzük. Az ilyen látványosabb bőrmegújulással járó kezeléseket tehát célszerű még márciusban, vagy legkésőbb április első felében tervezni.

 

A hosszú tél számos tényezővel hozzájárul az arcbőr állapotának romlásához: ilyen a kevesebb teljes értékű zöldség, gyümölcs fogyasztás, a hideg, szeles időjárási viszonyok, a meleg száraz belső terek a fűtésnek köszönhetően, illetve a szervezet lelassult anyagcsere folyamatai. Mindezeket követően valóban itt az ideje a megújulásnak, de ahhoz hogy az eredmény és az elégedettségünk összhangban legyen a tavasz hangulatával, okosan hangoljuk bőrünket a tavaszra!

 

kép forrása

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr597123835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása