HAPPYDERMIS

Kortalanság és egészséges bőr!

2016-ban is!

2015. december 31. - Happydermis

dsc_6602.jpg

 

 Az évek jönnek, majd egyre gyorsabban el is mennek. A bőr idővel veszít számos, az egészséget, fiatalságot és üdeséget meghatározó pozitív  tulajdonságából. Ebben a szélmalom harcban nagyon fontos a megelőző szemlélet és az okos életmódvezetés betartása! 

Pár dolog, amit 2016-ban is érdemes szem előtt tartani!

1. Öregedés! Nemes dolog szépen viselni a kort, és valóban aki elfogadóbb a múlás tényével kapcsolatban, ők belső kisugárzásuk révén általában szebben is öregednek meg. Ettől függetlenül egy-egy kisebb korrekció, bőresztétikai beavatkozás elvégeztetése nem bűn. Az arc üdébb, kipihentebb hatást nyújt, a külső és belső összhang csak fokozódhat!

2. Férfiak is akarhatnak fiatalodni, hajasodni, vagy csak szebb, egészségesebb arcbőrt és ez nem ciki!

3. Ne feledkezzünk meg a nyakról! Még azoknál is, akik a rendszeres arcápolás és megelőzés hívei, a nyak sokszor háttérbe szorul. Egy jól karbantartott arcbőr mellett pedig nagy kontrasztot nyújthat a nyak bőre.  Pedig a megelőző és fiatalító kezelések nagy része a nyakon is alkalmazható, így érdemes együtt szépíttetni ezt a két régiót!

4. A "Botox" nem ördögtől való. Egy 2015-ös tanulmány szerint a kezelt arcterületeken a bőr rugalmassága és elaszticitása fokozódik, ami magyarázata lehet annak, hogy hosszú távú alkalmazás során a ráncok kialakulása csökken.  (Bonaparte JP és mtsai. JAMA Facial Plast Surg 2015.)

5. Fényvédelem és D-vitamin! Továbbra is nagyon fontos a bőr fényvédelme mind a nyári, mind a téli hónapokban. A bőrt érő napfény hatásai ugyanis összeadódnak, és a bőrrák kialakulását nagymértékben elősegítheti. A D-vitamin szint normál tartományban tartása valóban nagyon fontos, ezt azonban sokkal biztosabban pótolhatjuk gyógyszeres módon a szakmai kollégiumok szerint. 

6. Korai felismerés! Rendszeres anyajegy ellenőrzés javasolt az egyre gyakrabban és fiatalabbakat érintő bőrrák- a melanoma malignum - korai felismerése érdekében. 

7. Nem érdemes halogatni! Legyen az egy bőrelváltozás, bőrpanasz vagy csak napi rendszeres bőrápolás, a tapasztalat szerint mindegyik esetben a halogatás elkerülése akár életet is menthet. Ha baj van, célszerű mielőbb orvoshoz fordulni! 

 

Boldog új évet, a boldogság kék madarát, és egészséges, szép bőrt kívánok minden kedves olvasónak!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr458217164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása