HAPPYDERMIS

Csak le ne égjenek!

Így védhetjük meg a gyermekbőrt!

2015. május 24. - Happydermis

gyermekkori_leeges.jpg

 

És mi a teendő? Mit kell tudni ahhoz, hogy megelőzzük a gyermekek leégését? Íme pár hasznos információ, nem sok, de betartásuk sokszor így sem egyszerű!

1. Hat hónapos kor alatti gyermekeket direkt napfénynek kitenni, ill. bőrükre fényvédőt alkalmazni nem ajánlott! Esetükben a direkt napfény kerülése, illetve jó fényvédő tulajdonságú anyaggal árnyékolásuk javasolt.

2.  Már májustól megfigyelhető éghajlatunkon a magas UV-index a dél közeli órákban, azaz 10-16 óra között. Hiába ez mág nem a nyár konkrétan, fényvédelem szempontból a déli órákban lehetőleg illik kerülni gyerekekkel a szabadban tartózkodást! Amennyiben ezt nem tudjuk elkerülni, ruhával, sapkával, illetve fényvédővel törekedni kell a megfelelő fényvédelemre!

3. Ha felhős az ég, akkor is leéghet! A felhőkön átjutó szórt fény ugyanis adott esetben elég lehet egy leégés okozásához!

4. Fényvédő: a gyermekeknek kifejezetten gyermekeknek készített, tisztán fizikai fényvédőt tartalmazó fényvédők használata javasolt. Érdemes a csomagoláson ennek feltüntetését keresni! SPF50 UVB elleni védőerősség, valamint jelzetten UVA elen is védelmet biztosító terméket válasszunk! Fontos, hogy általában a fényvédők 2 órán át fejtik ki a feltüntetett hatásukat, azaz újra és újra kell alkalmazni a hosszabb ideig kívánt hatáshoz! 

Sajnos a fényvédők komplex összetevői között sok, kétes hírű anyagot találhatunk, ezek útvesztői megtévesztőek is lehetnek pro és kontra. Erről részletesebben hamarosan! 

Addig is és általánosságban, mint ahogy a szakmai javaslatban is az első vonalbeli védelem legyen a ruházat: fedjük a bőrüket szellős ruházattal, sapkával! Abban káros anyag biztosan nincsen!

 

Forrás: www.aimatmelanoma.org, www.skincancer.org 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr37486738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása