HAPPYDERMIS

5 újévi bőr-fogadalom!

mert a bőrünket 2015-ben is mindenki látni fogja!

2014. december 31. - Happydermis

2015_1.jpg

 

Pezsgők kitöltve... visszaszámlálás...és vége!

De kezdődik is rögtön egy új. Jelen esetben 2015. 

Még mindez előtt, vagy majd reggel, kell az a pár perc merengés a múlton és a jövőn. Mi maradt el? És mi ne maradjon el ebben az újban? Tervek és célok, fontosak és jelentéktelenek.

De mit ígérjünk bőrünknek? 

Pár fogadalmi ötlet, ami könnyen betartható és látványos eredményt hozhat. Mert látszani fog: mert a bőr mindig látszik. Ezért is igényli a gondoskodást.  

1.     Gondoskodom a bőrömről! Kezdve a mindennapi bőrápolásnál (lemosó, arckrém, +/- tonik, szérum), mely alapja az arcbőr egészségének, ápoltságának, szépségének. Ez nem könnyű feladat. Emellett, ha esetleg van halogatott bőrprobléma, azt érdemes mielőbb szakorvosi vizit elé terjeszteni. Akinél pedig netán a bőrön a kor jelei kezdenek nyomot hagyni, a legmegfelelőbb ideje a megelőzésnek vagy orvoslásnak a tél, ugyanis tavasztól őszig számos eljárás nem végezhető a fokozott fényérzékenység miatt. 

2.     Nem kenek „mindenféle hülyeséget” magamra! Sajnos a médiában végeérhetetlen az új, csodát ígérő ötletek száma. Sokszor az „ez csak természetes alapanyagú” vesszőparipát csapdosva hirdetik új, vagy újnak vélt, szakmailag teljesen megalapozatlan bőrápolási tanácsaikat. Nem éri meg, veszélyesek, allergizálhatnak.

3.     Elmegyek HPV szűrésre! Ez a pont bár kissé túlmutat a bőrön, a nyálkahártyák is érintettek, jelentősége annál nagyobb. A nemi tájék szemölcsei, nőknél és férfiaknál súlyos daganatos állapotok lehetnek a szűrési vizsgálat elmaradásának következményei.

4.     Elmegyek anyajegy szűrésre! Mert a melanoma idejében felismerve nem halálos betegség.

5.     Előre gondolkodom, megelőzök! Bőrdaganatot, öregedést. Jelenti ez a szakmailag egész évben ajánlatos fényvédelmi tanácsok betartásán felül azt is, hogy az egyéb környezeti, bőrünkre is ártalmas hatásokat is próbáljuk meg kiiktatni (dohányzás).  

Éljen 2015! És még sok-sok egészségben és szépségben eltöltött év várjon ránk! Ehhez azonban javasolt a tudatos megelőző tevékenység!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr477001575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása