HAPPYDERMIS

ARS POETICA

2014. szeptember 15. - Happydermis

dsc_6639_1410784327.jpg_1024x681

Hosszú évek készülődése előzi meg a mai napot, a blog indulását. Pácienseimmel eltöltött sok-sok kedves óra bizonyosított meg abban, hogy szükség van effajta tevékenységre.

A bőrről szeretnék ezen az oldalon keresztül informálni: az egészséges és szép bőr megteremtésének és megtartásának művészetéről, valamint bőrbetegségek és bőrdaganatok megelőzéséről, azaz prevencióról.

A prevenció fontossága nem hangsúlyozható eléggé; legyen az banális kórkép, netán bőrdaganat. Fontosnak tartom a bőrrák prevenciójának hangsúlyozását, módszerek és attitűdök átadásával és ismétlésével! Mert a téma nem könnyű, beszélhetünk róla NAPhosszat, a fényvédelem gyakorlati kivitelezése mégsem olyan egyszerű. Tudást, tudatosságot és kitartást igényel. Feladatomnak érzem, hogy ezen tudáshoz segítsek hozzá. Ha csak 1 ember melanomája időben/hamarabb „előkerül”, vagy ki sem alakul, akkor már megérte a munka!

Aztán ha mégis bekövetkezik,  lesz szó betegségekről is, fókuszálva a bőrdaganatokra. Sajnos hiába a bőr az a szerv, amely szem előtt van; mindenki látja, minden nap, mi is, más is, vele/benne élünk; mégis száz és száz esetben elmarad az időben történő orvoshoz fordulás és a jó diagnózis. A bőrdaganatok korai felismerése, létüknek és veszélyüknek tudatunkba vésése véleményem szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy tudatosan megelőzzük őket.

Lételemem, és itt sem hagyhatom ki, a tudomány mai állásáról való informálás, a tudományos eredmények érthető tálalása!

Lesz szó sokkal könnyedebb, szebb dolgokról is. Hogyanok, mikorok és minden egyéb részlet a természetes, túlzások nélküli szépségről és szépülésről.

A művészeti, kulturális kitekintéseket gyöngyszemeknek szánom; legyen az irodalom, képzőművészet, vagy egyéb. Valahogy mindig lesz kapcsolat a bőrrel .

Mindent a bőrről!

 Sok szeretettel ajánlom tollamból!

 

dr. Hatvani Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr386700319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása