HAPPYDERMIS

Mikor öregszik már meg Barbie?

Az 55 éves születésnap

2014. november 15. - Happydermis

slide_366022_4162610_free.jpg

Barbie 55 éves. Ezen apropóból októbertől kapható a Barbie Designer Kollekció legújabb tagja, a Lagerfeld Barbie. Érdekessége, hogy nem csak hogy a híres német divattervező öltöztette, de outfitje teljesen megegyezik a 80 éves Karl Lagerfeld megszokott, jellegzetes öltözékével. Limitált a példányszám, de aki esetleg kedvet kapna a designer kollekció gyűjtéséhez, ezeken a helyeken még esetleg hozzájuthat. 

És mik a további jellemzői? Ősz a haja, és az arca huszonéves: ránctalan, telt, üde, semmi ereszkedés!

A klasszikus játékfigurát ismerjük: szintén fiatal, makulátlan bőrrel és arccal megáldott karcsú ikon. 1959-re datálható a születése, amikor Ruth Handler amerikai üzletasszony Barbara nevű kislánya babázása során kapta az ihletet, hogy egy öltöztetős baba nem csak baba korú lehet, mint akkoriban az megszokott volt. Európai útja során bár kiderült, hogy már létezik egy német rajzfilm figura ihlette felnőttet ábrázoló baba (Bild Lilli), ezt vitte hát haza Amerikába és ez alapján alkották meg a lányáról elnevezett Barbie babát, melyet a férje által alapított Mattel cég forgalmaz azóta is. Az első, 1959-es babák így néztek ki és  ebben a fekete-fehér fürdőruhában jelentek meg. 

DSC_4234.jpg

 

És miért is esik minderről szó?

Mert arca még mindig huszonéves:) És ez a mi világunk, ezt kell teljesítsük mi nők, akár 55 évesen is. A diszkrétebb, természetesebb szépség hatásához azért nem javasolt a 35 évnyi hirtelen fiatalodás!

Szóval hajrá annak, aki benevez ebbe a versenybe! Szépüljünk, fiatalodjunk, DE okosan!

És hogyan?

Ez a lényeg, és nem mindegy, hogy melyik módszert választjuk. A módszerek száma meredeken emelkedik, kezdve a minőségi otthoni arcápolástól, a kozmetikákban elérhető szolgáltatásokon át eljutva a professzionális, orvosok által nyújtott szolgáltatásokig. Ilyen például az orvosi hámlasztás, a microtűs (dermaroller), és rádiófrekvenciás mikrotűs módszerek révén történő kollagén indukció. Ezek a finomabb, nem túl drasztikus eredményt adó eljárások. És még mindig kés nélküli megoldás a bioszálas lifting, vagy finethread contouring (FTC), ami szép, természetes eredményt adó eljárás az arc szöveteinek megereszkedése ellen (az eljárásokról még később lesz szó részletesebben). 

"A kevesebb sokszor több!"

Nagy visszhangot váltott ki az elmúlt hetek fő celeb-szenzációja, amikor egy híres színésznő gyakorlatilag felismerhetetlenül különböző arcvonásokra tett szert (Renée Zellweger). Ez a "fiatalodás, vagy szépülés?" nem aratott osztatlan sikert, mert túl sok volt, túl drámai! Rengetek véleményt, elmélkedést lehetett olvasni a témában. Az arcunk bizonyos vonásai még ha változnak is a korral, hozzá tartoznak a személyiségünkhöz, így szoktak meg minket, ezért elidegenítő, meghökkentő lehet az eltávolításuk okozta hatás környezetünk számára.

Általános vélekedés az volt, hogy inkább célszerű törekedni a mértékletes, finomabb korrekciókhoz, melyek hatására ismerőseink nem azzal fogadnak bennünket, hogy  "mit csináltattál az arcoddal?", hanem inkább úgy üdvözölnek bennünket hogy:

"Milyen kipihent az arcod!"

Fenti fotó: www.huffingtonpost.es. Egyes részletek forrása: wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr876752163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása