HAPPYDERMIS

Ezt a 6 dolgot muszáj tudni a ráncokról!

Hogy eséllyel induljunk ellenük a harcban!

2015. február 24. - Happydermis

wrinklereducers.png

 

A média az egyik oldalról, a drogériák és gyógyszertárak a másik oldalról bombáznak minket a ráncokat megelőzni vagy eltüntetni hivatott kozmetikumokkal, illetve orvosi, kozmetikai beavatkozásokkal. De birtokában vagyunk-e a tudásnak, mely a megfelelő szemléletmódhoz szükséges? Tudjuk-e hogy mit miért teszünk a ráncainkkal kapcsolatban? Nem dobjuk-e ki a pénzt feleslegesen az ablakon, amikor ránctalanítani próbálunk?

Íme 6 dolog amit muszáj tudni ahhoz, hogy eséllyel szálljunk ringbe a ráncok ellen!

 

1. A ráncok eredete kettős: genetika és környzeti tényezők együttese határozza meg a ráncok megjelenésének idejét, a ráncok típusát és kiterjedését. 

 

2. Genetika!

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!

Milyen régi bölcsesség, és mennyire igaz e tekintetben is. Az esetek nagy részében ugyanis arcunk öregedési mintázata a szülők-, nagyszülők esetéhez fog hasonlítani mind időbeli lefolyásában, mind pedig jellegében. Vagyis akinek ránctalan a családja, az elég jó esélyekkel indul ebben a küzdelemben. Ez azért is jó, mert így tudunk előre készülni, okosabban és hatékonyabban megelőzni!

 

3. Ablak mögött veszélyben: Mint erről  már korábban is írtam, az ablak mögött nem vagyunk teljes biztonságban. Bár egyre korszerűbb üvegtechnikai megoldások vannak, a legtöbb típusú üveg a kisebb energiájú UVB sugarakat nem engedi át, míg a vehemensebb UVA-t- pont ami a korai bőröregedést és ráncképződést eredményezi-  átengedi. Így aki jelentős mennyiségű időt tölt autóban, vagy közvetlenül ablak mellett, annak az arca UVA védelméről bizony gondoskodnia kell

 

4. Szolárium! A szolárium, szintén a fenti mechanizmussal, az arcot érő UVA sugárzással nagy mértékben hozzájárul a ráncosodás folyamatához. Emellett a bőrdaganatok kialakulásában sem elhanyagolható a szerepe, ezért használata nemcsak kozmetológiai-, de egészségügyi szempontból is ellenjavallt

 

5. Dohányzás! Hiába a drága krémek, beavatkozások, a dohányzás, mint környezeti tényező igencsak hozzájárul a bőr szépségének, üdeségének az elvesztéséhez hosszabb távon: a bőr színe szürkül, ráncosodás indul. 

 

6. Éleslátás? A szemek körüli szarkalábak idő előtti megjelenése, vagy hirtelen kialakulása látásproblémák jelzője lehet. A nem megfelelő látás miatt ugyanis a hunyorgás során a szemkörnyéki izmok túlműködése a ráncosodás kialakulását vonhatja maga után ebben a  lokalizációban.  

 

Mint látjuk, tehát a ráncaink egy részéért a génjeink felelősek, ebbe sajnos beleavatkozni nem nagyon tudunk. Az életmódunkkal és megelőzési szokásainkkal azonban tudatosan mérsékelhetjük az arcbőrt érő környezeti tényezők mennyiségét. Ezen tényezők hatásai a bőrben felhalmozódva okoznak károsodást, így sosem késő a szemléletmód megváltoztatása és a megelőzés elkezdése! Ezzel az új szemlélettel és a kozmetikai termékek révén, valamint az orvosi beavatkozásokkal együttesen már van esélyünk látványos eredmények elérésére mind a megelőzés, mind a terápia szintjén! 

 

 

 Fotó forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://happydermis.blog.hu/api/trackback/id/tr437155455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása